Novinky na sjezdovkách v Rakousku

Rakousko každý rok potěší tím, že se nebojí investic do svých lyžařských středisek a můžeme tak opět zlepšovat své lyžařské dovednosti a divit se, že tady to prostě funguje jak má. Nové wifi připojení zdarma, pro sdílení fotek a pocitů, nové lanovky a opravené stanice.
Hlavně se stále zlepšuje propojení jednotlivých areálů a tak jednou budeme lyžovat na jeden skipas v celých Alpách?:-).

Co se děje nového v Rakousku?

Zillertal

I Zillertal se chce družit a nabídnout lyžařům ještě větší propojení svých areálů. Sloučení regionů Zillertalu zatím dokončeno není, ale pro letošní sezónu 2016/2017 bude jezdit skibus každou hodinu mezi lanovkami Spieljoch ve Fügenu a v Kaltenbachu.
A na přes rok budete už mít propojení Spieljochu a Hochzillertalu lanovkou.

Stubai

Pro sezónu 2016/17 vás tu čeká na ledovec nová lanovka a svou délkou 4,7 km jde o nejdelší kabinovou lanovku svého druhu v Alpách. Prošla tu modernizací horská stanice, dolní stanice je zcela nově vybudována a více místa najdete při parkování.

Sölden

Drahý Sölden zrychlil. Supermoderní lanovka přepraví 4500 lyžařů za hodinu a připsala si tak status – lanovka s největší přepravní kapacitou na světě. Tak pokud tu někdy někdo čekal, to je už v Söldenu minulostí. Vymakané mají wifihotspoty, připojení zdarma v lanovkách i kabinkách.
Pro milovníky luxusu je tu jedna z nejlepších restaurací u horní stanice Gaislachkogelu – Ice Q-Restuarant & Lounge. V papučkách si tu dopřejte šampaňské s nádherným výhledem.

Ski Arlberg

Nová lanovka Flexen v Stubenu stejně jako lanovka Trittkopf v Zürsu konečně umožnily nepřerušené spojení v Arlbergu. K tomu přibudou dvě další nové komfortní desetisedačkové kabinkové lanovky.
S celkem 300 km sjezdovek tak „Ski Arlberg“ předběhl Skiwelt Wilder Kaiser jako největší vzájemně propojené lyžařské středisko Rakouska.